tiistai 22. syyskuuta 2015

Pikkukaupunki luonnon kainalossa

Olemme asuneet täällä Tampereen Vuoreksessa vähän vaille kolme vuotta. Vuoreksessa oli asuntomessut vuonna 2012 kesällä. Muutimme saman vuoden joulukuussa tänne. Hassuinta oli, että vaikka olen useammankin messualueen kiertänyt läpi, jostain syystä Tampereen omille asuntomessuille ei tullut lähdettyä. 



Joulukuussa sohjolumen peittämä alue ei näyttänyt sen paremmalta kuin mikään toinenkaa alue. Kevään aikana alkoi hahmottua alueen koko komeus. Viihtyvyyteen ja näyttävyyteen on panostettu monissa yllättävissäkin asioissa. 



Monista alueen taloista löytyy epätavallisen kirkkaita värejä, kuten oranssia, turkoosia, keltaista ja vihreää. Väripilkut ovat omasta mielestäni tervetullut lisä ainaiseen punatiiliin ja elävöittävät kivasti aluetta. Sanoisin, että Vuores ei ole tosikoille. 



Vuoreksen koulu

Paitsi hienoja yksityiskohtia, Vuoreksesta löytyy upeita lenkkeilymaisemia. Koirien kanssa kiertäessä voi valita asfaltoidut tiet tai pikkuiset metsäpolut, millä tuulella sattuu olemaankaan. Punkkeihin kannattaa tosin metsiköissä varautua. 





Melko varmasti lenkillä tulee myös joku alueen koirakavereista vastaan iloisesti häntäänsä heiluttaen. Tuleepa siinä omistajienkin kesken yleensä muutama sananen tai vähintään hymy vaihdettua. Olemme mieheni kanssa nauraneet monesti, että jopa hyvinkin tutuiksi tulleet vuoreslaiset kulkevat nimellä "Simon emäntä" tai "Maxin isäntä." Yksi ehdottomasti parhaita juttuja Vuoreksessa onkin yhteisöllisyys, jonka luomisessa on täällä mielestäni erittäin hyvin onnistuttu. Vuoreksesta löytyy paikat piknik-konserttien järjestämiseen ja onpa täällä kirppareitakin pidetty.


Vuoreksessa kannattaa piipahtaa. Tämä on jatkuvasti muuttuva ja kehittyvä ihana pikku kaupunki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti